Моб/ WhatsApp: 0086 18761513565 Бети Лв

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

сите категории

Кога станува збор за опрема отпорна на куршуми

Време: 2022-11-14 Посети: 143

Кога станува збор за опрема отпорна на куршуми, повеќето луѓе ќе помислат на панцири, тврди оклопни плочи и балистички штитови итн., кои се гломазни и непријатни за носење и ретко се носат освен ако не е потребно. Всушност, покрај панцирните елеци, тврдите оклопни плочи и балистичките штитови, можете да изберете и ранец отпорен на куршуми за да ја заштитите вашата безбедност, што е поудобно и поудобно за користење. Ранец отпорен на куршуми е комбинација од ранец и чип отпорен на куршуми, и како што кажува неговото име, може да се користи како балистичка плоча или рачен штит за заштита на грбот од напад на куршуми.

Во некои земји, особено во Соединетите Американски Држави, традицијата на употреба на оружје и влошената јавна безбедност резултираа со чести инциденти со пукање. Како резултат на тоа, сè поголем број родители, загрижени за безбедноста на своите деца со оглед на инцидентите со пукање минатата година, ги разгледуваат ранците отпорни на куршуми и оклопите за оклоп како средство за заштита на своите деца во такви сериозни ситуации.

Кои се придобивките од ранците отпорни на куршуми-正文1

Дали е неопходно да се купи и да се носи ранец отпорен на куршуми?

Главната цел на луѓето што купуваат ранец отпорен на куршуми е „Мирот на умот“. Иако ниту еден родител не треба да посака неговото дете некогаш да има потреба да користи таков производ, а нивните деца не мора да наидат на инциденти со пукање, никогаш нема да биде погрешно да се спречи опасноста пред таа да се случи и никогаш не можете да бидете премногу внимателни при подготовката однапред. Дополнително, ниту еден производ отпорен на куршуми не може дефинитивно да го заштити животот и безбедноста на носителот, особено при активни инциденти со пукање, но како безбедносна линија, опремата отпорна на куршуми може значително да ја намали штетата предизвикана од пиштолите, зголемувајќи ја шансата за преживување. Затоа, неопходно е родителите да купуваат ранци отпорни на куршуми за своите деца кои одат на училиште секој ден, особено во области каде јавниот ред е релативно лош, а случаите на пукање се чести. Со развојот на науката и технологијата, ранецот отпорен на куршуми постојано се надградуваше. Развиени се повеќе стилови и практични дизајни за да се задоволат потребите на студентите и деловните луѓе. На пример, ранци отпорни на куршуми од Newtech оклоп се дизајнирани со надворешен USB уред за полнење и различни капацитети за студенти и деловни луѓе.

Дали е легално да се купи и да се носи ранец отпорен на куршуми?

Важно прашање за луѓето кои одлучуваат да купат ранец отпорен на куршуми може да биде дали ранецот отпорен на куршуми е легален. Во целина, купувањето и носењето ранци отпорни на куршуми се целосно легални. Обичните граѓани можат да купат свои ранци отпорни на куршуми онлајн или офлајн според нивните потреби и преференции.

Кое е нивото на заштита на ранецот отпорен на куршуми?

Ранците отпорни на куршуми се генерално квалификувани NIJ со ниво на заштита од IIIIA и можат да запрат 9 mm, 44 и други помоќни куршуми на растојание повеќе од 15 m. За некои луѓе, ова ниво на заштита не може да ги исполни нашите барања. Но, со оглед на тоа што сцената со пукање е често посложена, а многу повреди при пукање не се предизвикани од директен оган на толку блиско растојание, NIJ IIIA ни е доволна во повеќето случаи.

Како да изберете квалитетен ранец?

Како што луѓето купуваат ранец за да се заштитат од напад на пиштоли, квалитетот на ранците отпорни на куршуми станува главна грижа за нив. Добриот ранец отпорен на куршуми може ефективно да се спротивстави или да го ублажи оштетувањето од куршуми, додека инфериорниот ранец секогаш не успева во тоа. Затоа, неопходно е да купиме ранци отпорни на куршуми од авторитетни производители. Постојат многу авторитативни производители на заштитна опрема, како што се American's Bullet Blocker и Guard Dog, како и кинеската Newtech (Wuxi), кои сите се опремени со одлични тимови за истражување и развој, изобилство производствени искуства. Нивните производи се сите квалификувани за NIJ, кои можете слободно да ги купите и користите.

Кои се придобивките од ранците отпорни на куршуми-正文2

Newtech armor се фокусира на истражување и развој на производи отпорни на куршуми веќе 11 години и нуди целосна линија на воени тврди оклопни плочи со нивоа на заштита од NIJ IIIA, III и IV. Кога размислувате за купување на тврди оклопни плочи, можете да ја посетите нашата веб-страница за да го најдете најдоброто за себе.