Моб/ WhatsApp: 0086 18761513565 Бети Лв

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

сите категории

Која големина на панцир е соодветна за мене?

Време: 2022-11-14 Посети: 22

Заштитната способност, материјалот, истекувањето и цената итн., се секогаш примарните размислувања за клиентите при купувањето заштитна опрема. Сепак, малкумина знаат дека големината на панцирот е исто така важен фактор како горенаведеното. Заштитната опрема со погрешна големина секогаш не успева да го изврши заштитниот ефект. Исто како и нашата обична облека, така и панцирите се произведуваат со различни големини. Треба да ја избереме соодветната големина според обликот на телото.

Тогаш, која големина на панцир е соодветна за мене? Ајде сега да зборуваме нешто на оваа тема со примерите на панцири и балистички елеци.

Која големина на машки оклоп е соодветна за мене-正文1

1.Плоча отпорна на куршуми

Здраво е дека плочата отпорна на куршуми главно работи за заштита на нашите важни органи како што се срцето и белите дробови во загрозувачки средини. Значи, мора да може да ја покрие областа помеѓу клучната коска и морнарицата. Како што можеме да видиме, сите плочи имаат релативно мала површина, бидејќи ако виси пониско, може да го попречи движењето, било повисоко, нема правилно да ги заштити сите витални органи.

Можете да изберете соодветна плочка отпорна на куршуми на нејзината должина и ширина.

Кога станува збор за должината, соодветна чинија секогаш започнува приближно на линија со вашата клучна коска и се залепува по централната линија на вашето торзо до приближно два до три инчи над вашиот папок (повредата на долниот морнар обично не е опасна по живот), така што тоа нема да донесе пречка за дејствување на корисниците додека обезбедува заштита на нивните витални органи.

Што се однесува до широчината, соодветната плоча само што треба да ги покрие билатералните пекторални мускули за голема ширина, исто така ќе ги попречи активностите на рацете на корисникот, ќе ја намали нивната флексибилност, влијаејќи на напорот на борбените вештини.

Денес, повеќето оклопни плочи се произведуваат врз основа на плочата SAPI со средна големина на американската војска со димензија од W 9.5”x H 12.5”/W 24.1 x H 31.8 cm. Исто така, постои комерцијален стандард кој е типично Ш 10“ x В 12“/Ш 25.4 x В 30.5 cm, но не постои вистинска стандардизација кај производителите. Значи, при изборот на оклопни плочи, подобро е да не се фокусирате само на големини на мали, средни и големи. Треба да ги проверите спецификациите на производот за вистински димензионални мерења за да ги најдете броевите на плакарот според вашата големина.

Плито-изолирана плоча

2.Балистички елек

За разлика од нашата обична облека, панцирниот елек е релативно тежок без никакво ластик. Затоа, неопходно е да се избере вистинскиот елек кој добро прилега на вашето тело, или ќе предизвика многу непријатности.

Слично на тоа, балистичкиот елек исто така е дизајниран да ги заштити нашите витални органи, но тој е релативно мек со мала пречка за нашите дејства, што е различно од балистичките плочи. Соодветниот елек треба да обезбеди вашите гради да се релаксираат и да здивот непречено. И во должина, треба да седи не повисоко од папокот, но не пониско од папокот. Но, тоа не треба да биде премногу долго, или ќе предизвика некои пречки за нашите постапки. И покрај тоа, големината на панцирниот елек сè уште е ограничена на пазарот. Но, обично има велкро на елекот, па затоа е доста прилагодлив за да се обезбеди правилно вклопување.

Полицајци облечени во балистички елеци

Со оглед на горенаведените информации, можеби сте добиле прелиминарно разбирање за големината на оклопот. Ако сè уште има некои прашања, добредојде да контактирате со нас.

Newtech armor се фокусира на истражување и развој на производи отпорни на куршуми веќе 11 години и нуди целосна линија на воени тврди оклопни плочи со нивоа на заштита од NIJ IIIA, III и IV. Кога размислувате за купување на тврди оклопни плочи, можете да ја посетите нашата веб-страница за да го најдете најдоброто за себе.

Која големина на машки оклоп е соодветна за мене-正文2